Zonnepanelen

Zonnepanelen 

De zon levert ons gratis energie, jaar in, jaar uit. Zet deze zonne-energie om in stroom en uw energierekening gaat aangenaam omlaag. Er is steeds meer belangstelling voor zonne-energiesystemen waar voldoende elektriciteit mee opgewekt kan worden in het jaarlijks energieverbruik te voorzien. 

Waarom worden zonnepanelen steeds populairder? 
Dit is een prima instapmoment voor zonnepanelen. Allereerst is de huidige techniek behoorlijk uitgekristalliseerd. Voor de komende jaren zijn er geen nieuwe technieken beschikbaar en de panelen zijn (door hoge productieaantallen) nu zeer betaalbaar. 
Aan de andere kant heeft de overheid in 2013 de beruchte ODE-belasting (Opslag Duurzame Energie) ingevoerd. Deze belasting zal jaarlijkse progressief stijgen. Vanaf 2017 tot 2023 zal deze belasting meer dan verdrievoudigen! 
Met zonnepanelen ontloopt u deze belastingen en betaalt de investering zichzelf versneld terug. 

Een investering die lang rendeert

Niet alleen helpen zonnepanelen met besparen, ze zijn op langer termijn ook een prima investering!
Omdat zonnepanelen bijna niet slijten, zullen de panelen over 25 jaar én later u nog steeds van gratis zonnestroom blijven voorzien. Niet onbelangrijk is ook dat u door uw eigen opwekking op een schone manier stroom produceert en zo bijdraagt aan een duurzame samenleving.
Als het gaat om energie besparen dan zijn zonnepanelen tegenwoordig ook zonder enige vorm van subsidie zeer rendabel. 

Een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 5,5 jaar terugverdienen. De zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, andere componenten zoals de omvormer gaan tegenwoordig gemiddeld 15 jaar mee. Veel installateurs van zonnepanelen geven 10 jaar of meer garantie op het systeem. De garantie van de fabrikant houdt in dat het systeem na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 20 jaar) nog minimaal 80% van het vermogen per zonnepaneel moet opwekken, indien dit niet het geval is heeft u recht op vervanging van de panelen die onder de maat presteren.

De beste deal voor u
Waar moet u rekening mee houden in het woud van aanbieders? Wij zijn in staat om zelfstandig een opbrengstoverzicht voor uw dak te maken. FIA is transparant en werkt met diverse aanbieders, vergelijken deze offertes om voor u de beste deal te maken!
Daarin nemen wij alle zorgen uit handen: btw-teruggave voor particulieren, subsidies en investeringsaftrekmogelijkheden voor bedrijven.
Wilt u ook besparen op uw energierekening? Neem dan nu contact met op ons! Share by: