Zonnepanelen

Zonnepanelen 

De zon levert ons gratis energie, jaar in, jaar uit. Zet deze zonne-energie om in stroom en uw energierekening gaat aangenaam omlaag. Er is steeds meer belangstelling voor zonne-energie systemen waar voldoende elektriciteit mee opgewekt kan worden om het jaarlijks energieverbruik mee te voorzien. 

Waarom worden zonnepanelen steeds populairder? 
Dit is een prima instapmoment voor zonnepanelen. Allereerst is de huidige techniek behoorlijk uitgekristalliseerd. Voor de komende jaren zijn er geen nieuwe technieken beschikbaar en de prijzen zijn (door hoge productie aantallen) nu zeer betaalbaar. 
Aan de andere kant heeft de overheid in 2013 de beruchte ODE belasting (Opslag Duurzame Energie Belasting) ingevoerd. Deze belasting zal jaarlijkse progressief stijgen. Vanaf 2017 tot 2023 zal deze belasting meer dan verdrievoudigen! 
Met zonnepanelen ontloopt u deze belastingen en betaalt de investering zichzelf versneld terug. 

Een investering die lang rendeert

Niet alleen helpen zonnepanelen met besparen, ze zijn op langer termijn ook een prima investering!
Omdat zonnepanelen bijna niet slijten, zullen de panelen over 25 jaar én later u nog steeds van gratis zonnestroom blijven voorzien. Niet onbelangrijk is ook dat u door uw eigen opwekking op een schone manier stroom produceert en zo bijdraagt aan een duurzame samenleving.
Als het gaat om energie besparen dan zijn zonnepanelen tegenwoordig ook zonder enige vorm van subsidie zeer rendabel. 

Een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 5,5 jaar terugverdienen. De zonne-panelen gaan minimaal 25 jaar mee, andere componenten zoals de omvormer gaan tegenwoordig gemiddeld 15 jaar mee. Veel installateurs van zonne-panelen geven 10 jaar of meer garantie op het systeem. De garantie van de fabrikant houdt in dat het systeem na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 20 jaar) nog minimaal 80% van het vermogen per zonnepaneel moet opwekken, indien dit niet het geval is heeft u recht op vervanging van de panelen die onder de maat presteren.

Waar moet u rekening mee houden in het woud van aanbieders? Wij werken met diverse leveranciers en kunnen zelf een offerte voor u maken. FIA is onafhankelijk en werkt met diverse aanbieders om voor u de beste deal maken!
Daarin nemen wij alle zorgen uit handen. (BTW teruggave voor particulieren, subsidies en investeringsaftrek mogelijkheden voor bedrijven) 
Wilt u ook besparen op uw energierekening? Neem dan nu contact met op ons! Share by: